MagyarEnglishEspañolFrançaisDeutsch

Elrejt Kategóriák

Kategóriák

Bor és Irodalom

Keresési eredményekRSS feliratkozás


Keresési eredmények ebben a kategóriában: Bor és Irodalom

Találat 19 tétel | Oldal 1 of 2 oldal | következő oldal

Ugrás:
Rendezés:
Kultúra, élmények és tudomány Mádon Épül a Furmintház

A Furmintház sokszínű művészeti- és kulturális programokkal várja vendégeit a Tokaj-Hegyaljai régió szívében, Mádon

(MTI) - A bor színe, valamint a pohár alakja és mérete is befolyásolja, ki mennyit iszik. A fehér borból több kerül a poharakba, mint a vörösből - derült ki egy amerikai tanulmányból.

Az IKON lett az Év Pincészete

Publikált: 02/09/2013 közzétette: turizmus.com itt: Bor és Irodalom

Idén az IKON Borászat érdemelte ki az Év Pincészete díjat, amelyet a szakma Széchenyi Díjának nevezett az egyik felköszöntő a pénteki rádpusztai átadó ünnepségen.

Száznegyvenöt kiemelt pincét ismertet részletesen Bede Béla Magyar borvidékek című útikalauza; a Corvina Kiadó tematikus útikönyvsorozatának második kötetét szombaton mutatták be a XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.

Június 8-9-én, a Borvidékek Hétvégéjén megtelik a Monori Pincefalu a hazai és a környékbeli országok borvidékeinek borászaival, ételeiket bemutató éttermekkel, zenészekkel, táncosokkal, amatőr színjátszókkal, kézművesekkel.

A borturizmus a borok kóstolása, fogyasztása, készítésének megismerése által motivált utazás. A pincelátogatások, a borkóstolás, a borral kapcsolatos események egyre sikeresebbek, de a borturizmus önmagán túl is jelentős mértékben hozzájárul a turizmus fe

Pálffy István: Mit érdemes megvenni? A 100 legjobb magyar bor 2010.

Immár harmadik éve, hogy novemberben, az újbor bemutatása után Pálffy István, az egykori híradós, saját borkalauzzal jelentkezik.

Sztanev Bertalan

Publikált: 23/09/2012 itt: Bor és Irodalom

Sztanev Bertalan

"A könyv lapjain keresztül azt az üzenetet szeretnénk az olvasókhoz eljuttatni, hogy a bor élményt jelent, legyen az egy pincelátogatás, terített asztala vagy borfesztivál. A bor nekünk szól, és minket szeretne megszólítani. Nyitottsággal, érdeklődő kíván

Buza Péter, Hajdu Edit, Hidvégi Violetta, Kozma Pál, Tarján Tamás, Werner János: A nagy KADARKAkönyv

"(...) Könyvünk a Kadarka útját követi végig, szándékunk szerint felidézve történetét, bemutatva a szőlőnemesítő szakemberek mai álláspontját, néprajzi tanulmányok, könyv- és levéltári kutatások segítségével a borkészítés módját, specialitásait. (...)"

Találat 19 tétel | Oldal 1 of 2 oldal | következő oldal

Ugrás:
Rendezés: