MagyarEnglishEspañolFrançaisDeutsch

Képtár

 

Az IKON lett az Év Pincészete

Publikált: 02/09/2013 közzétette: turizmus.com

» Bor és Irodalom
» Borvidékek
» Hírek a bor világából
» Borok és borszőlők
» Borutak

Az utóbbi évek egyik sikerborásza Konyári János, aki nem először érdemel ki magas szakmai kitüntetést. A borászat jelenleg 39 hektáron új telepítésű szőlőből gazdálkodik, elsősorban Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot, Syrah és Pinot Noir fajtákban. Egész birodalmat alakítottak ki a Konyári család tagjai, valamint a borászat vezetői: 2007-ben készült el uniós támogatással a korszerű borászat, de itt a szépséges Majthényi Présház és számos vendégház is, amelyek kedvelt célpontjai a bortúráknak, kóstolóknak, a Balaton gyönyörű panorámájában gyönyörködni vágyó lakodalmi seregnek.

 

A Dél-Balaton kiváló fekvésű dombjai között, Balatonlelle határában húzódik meg Rádpuszta, amely évszázadokon keresztül a Tihanyi Apátság rangos szőlőbirtoka volt. A borászat legfőbb céljai között szerepelt és szerepel, hogy létrehozzon egy jó minőségű, elfogadható áron kapható termékcsaládot, elősegítve a minőségi bor fogyasztását.

A II. helyezett a Frittmann, a III. a Koch Borászat lett a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, a Magyar Bor Akadémia, valamint a Magyar Szőlő és Bortermelők Szövetsége által szervezett szakmai megmérettetésen.

Az MTI fotóján Konyári János, az IKON Borászat vezetője, borász (balra) átveszi az Év Pincészete díjat Zelnik Józseftől, a Magyar Bor Akadémia alelnökétől (jobbra) Balatonlellén 2013. augusztus 30-án.

Értékelés