MagyarEnglishEspañolFrançaisDeutsch

Elrejt Kategóriák

Kategóriák

Amit a borról tudni érdemes

Keresési eredményekRSS feliratkozás


Keresési eredmények ebben a kategóriában: Amit a borról tudni érdemes

Találat 14 tétel | Oldal 1 of 2 oldal | következő oldal

Ugrás:
Rendezés:

Megvan az Év bortermelője

Publikált: 07/12/2014 közzétette: Travelo.hu itt: Borutak

A Magyar Bor Akadémia (MBA) döntése alapján Dúzsi Tamás nyerte el a 2014-es Év bortermelője címet - jelentette be Kállai Miklós, az MBA elnöke pénteken.

Bolyki János, Borbély Tamás, Dúzsi Tamás, Gálné Dignisz Éva és Heimann Zoltán az idei Év Bortermelője díj jelöltjei; az eredményhirdetést december 6-án tartják Budapesten.

(MTI) - A bor színe, valamint a pohár alakja és mérete is befolyásolja, ki mennyit iszik. A fehér borból több kerül a poharakba, mint a vörösből - derült ki egy amerikai tanulmányból.

Száznegyvenöt kiemelt pincét ismertet részletesen Bede Béla Magyar borvidékek című útikalauza; a Corvina Kiadó tematikus útikönyvsorozatának második kötetét szombaton mutatták be a XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.

A legjobb boroknak járó nagy aranyérem elismerést szerezte meg az egri Gajdos Pincészet 2009-es Cabernet Franc Selection bora a világ első számú bioborversenyén, a németországi Mundus Vinin, a díjat szerdán adták át Nürnbergben.

A borturizmus a borok kóstolása, fogyasztása, készítésének megismerése által motivált utazás. A pincelátogatások, a borkóstolás, a borral kapcsolatos események egyre sikeresebbek, de a borturizmus önmagán túl is jelentős mértékben hozzájárul a turizmus fe

Több mint 150 magyar és külföldi pincészet mintegy 500 bora kóstolható szombaton a 4. Borjour Magnumon; a Millenáris parkba költözött rendezvény idén kiemelt figyelmet fordít az egyik legelismertebb magyar szőlőfajta, a furmint népszerűsítésére.

Találat 14 tétel | Oldal 1 of 2 oldal | következő oldal

Ugrás:
Rendezés: