Kategóriák
Amit a borról tudni érdemes
Keresési eredmények
Keresési eredmények ebben a kategóriában: Amit a borról tudni érdemes
A Borászok Borásza díj idei döntősei
Publikált: 04/04/2017 közzétette: Vendég & Hotel/MTI itt: Amit a borról tudni érdemes
Két tokaji, egy villányi, egy csopaki és egy balatonboglári bortermelő jutott a döntősök közé.
Megvan az Év bortermelője
Publikált: 07/12/2014 közzétette: Travelo.hu itt: Borutak
A Magyar Bor Akadémia (MBA) döntése alapján Dúzsi Tamás nyerte el a 2014-es Év bortermelője címet - jelentette be Kállai Miklós, az MBA elnöke pénteken.
Közzétették az Év Bortermelője díj jelöltjeit
Publikált: 12/11/2013 közzétette: turizmus.com itt: Borok és borszőlők
Bolyki János, Borbély Tamás, Dúzsi Tamás, Gálné Dignisz Éva és Heimann Zoltán az idei Év Bortermelője díj jelöltjei; az eredményhirdetést december 6-án tartják Budapesten.
A bor színe, a pohár alakja és mérete is befolyásolja, ki mennyit iszik
Publikált: 04/10/2013 közzétette: Turizmus online.hu itt: Amit a borról tudni érdemes
(MTI) - A bor színe, valamint a pohár alakja és mérete is befolyásolja, ki mennyit iszik. A fehér borból több kerül a poharakba, mint a vörösből - derült ki egy amerikai tanulmányból.
Útikönyv a magyar borvidékekről
Publikált: 23/04/2013 közzétette: Turizmus online.hu itt: Amit a borról tudni érdemes
Száznegyvenöt kiemelt pincét ismertet részletesen Bede Béla Magyar borvidékek című útikalauza; a Corvina Kiadó tematikus útikönyvsorozatának második kötetét szombaton mutatták be a XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon.
Győzelem a világ legnagyobb bioborversenyén
Publikált: 17/02/2013 közzétette: Turizmus online.hu itt: Amit a borról tudni érdemes
A legjobb boroknak járó nagy aranyérem elismerést szerezte meg az egri Gajdos Pincészet 2009-es Cabernet Franc Selection bora a világ első számú bioborversenyén, a németországi Mundus Vinin, a díjat szerdán adták át Nürnbergben.
A borturizmus és jótékony hatásai
Publikált: 17/02/2013 közzétette: Turizmus online.hu itt: Amit a borról tudni érdemes
A borturizmus a borok kóstolása, fogyasztása, készítésének megismerése által motivált utazás. A pincelátogatások, a borkóstolás, a borral kapcsolatos események egyre sikeresebbek, de a borturizmus önmagán túl is jelentős mértékben hozzájárul a turizmus fe
Borjour Magnum 150 pincészet boraival
Publikált: 14/02/2013 közzétette: turizmus.com itt: Amit a borról tudni érdemes
Több mint 150 magyar és külföldi pincészet mintegy 500 bora kóstolható szombaton a 4. Borjour Magnumon; a Millenáris parkba költözött rendezvény idén kiemelt figyelmet fordít az egyik legelismertebb magyar szőlőfajta, a furmint népszerűsítésére.