Képtár
Sonkás szendvicstorta
Publikált: 19/09/2012
HOZZÁVALÓK:
egy csomag 4 szeletes barna, téglalap alakú toastkenyér
25 dkg sonkás krémsajt
2 evőkanál majonéz
3 főtt tojás
1 kiskanál erős mustár
10 dkg túró
10 dkg főtt, füstölt tarja
15 dkg szeletelt gépsonka
pár nagyon vékony szelet füstölt sonka
1 csokor metélőhagyma
retek
paradicsom
kígyóuborka
só
őrölt fekete bors
ELKÉSZÍTÉSE:
Előveszünk egy keverőtálat.
A krémsajtot a majonézzel, 2 főtt tojás sárgájával, a mustárral, és az áttört túróval jól elkeverjük.
A finomra aprított metélőhagymával fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk.
Hozzáadjuk a nagyon apróra vágott főtt, füstölt tarját, még egyszer jól összekeverjük.
A kenyérszeleteket ezzel a krémmel megkenjük, úgy, hogy maradjon belőle a torta oldalára is.
Három szeletre gépsonkát fektetünk, egymásra rétegezzük, majd megkent felével felfelé rátesszük a negyedik kenyeret is.
Tortánkat a maradék krémmel körbekenjük, a vékonyra szelt retekkel, paradicsommal, uborkával kidíszítjük.
Tetejére még a füstölt sonkából formázott rózsákat teszünk.
Egy kis időre tegyük hűtőbe, hogy jól összeérjen.