Keresési eredmények
A Borászok Borásza díj idei döntősei
Publikált: 04/04/2017 közzétette: Vendég & Hotel/MTI itt: Amit a borról tudni érdemes
Két tokaji, egy villányi, egy csopaki és egy balatonboglári bortermelő jutott a döntősök közé.
A Mészáros Pince lett Az Év Pincészete
Publikált: 12/11/2013 közzétette: turizmus.com itt: Borok és borszőlők
A Borvidéki Hegyközségi Tanácsok tisztségviselői, a Magyar Bor Akadémia tagjai és a Magyar Szőlő és Bortermelők Szövetsége tagjai szavaztak idén is az év legjobb pincészetére. A kitüntető címet 2012-ben a szekszárdi Mészáros Pince nyerte el. A díjat csütö
A bor színe, a pohár alakja és mérete is befolyásolja, ki mennyit iszik
Publikált: 04/10/2013 közzétette: Turizmus online.hu itt: Amit a borról tudni érdemes
(MTI) - A bor színe, valamint a pohár alakja és mérete is befolyásolja, ki mennyit iszik. A fehér borból több kerül a poharakba, mint a vörösből - derült ki egy amerikai tanulmányból.
Az IKON lett az Év Pincészete
Publikált: 02/09/2013 közzétette: turizmus.com itt: Bor és Irodalom
Idén az IKON Borászat érdemelte ki az Év Pincészete díjat, amelyet a szakma Széchenyi Díjának nevezett az egyik felköszöntő a pénteki rádpusztai átadó ünnepségen.
A klímaváltozás átírja a bortérképet is
Publikált: 15/04/2013 közzétette: Turizmusonline itt: Hírek a bor világából
Új borvidékek születnek. A valaha finomnak tartott fehérborok testesebbek lesznek, míg egyes átlagos vörösborok valóságos gyümölcsbombákká alakulnak át.
A minisztérium rendet kíván tartani a borpiacon Cél a feketegazdaság terjedésének megakadályozása
Publikált: 19/02/2013 közzétette: Turizmus online.hu itt: Hírek a bor világából
A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) kezdeményezte a Nemzetgazdasági Minisztériumnál a gyümölcsborok köztes alkoholtermékké minősítését, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál (NÉBIH) pedig a borseprő felhasználásának szigorú ellenőrzését.
A borturizmus és jótékony hatásai
Publikált: 17/02/2013 közzétette: Turizmus online.hu itt: Amit a borról tudni érdemes
A borturizmus a borok kóstolása, fogyasztása, készítésének megismerése által motivált utazás. A pincelátogatások, a borkóstolás, a borral kapcsolatos események egyre sikeresebbek, de a borturizmus önmagán túl is jelentős mértékben hozzájárul a turizmus fe
André Dominé
Publikált: 23/09/2012 közzétette: Forrás: libri.hu itt: Bor és Irodalom
A bor életérzés: az ízletes szőlőlé évszázadok óta az öröm és az élvezet jelképe.
A bor, mint orvosság!
Publikált: 23/09/2012 közzétette: wineroutes.hu itt: Gasztronómia
Tudományos kutatások eredményei igazolják, hogy a mértékkel fogyasztott vörösbor serkenti emésztésünket, és jó hangulatot eredményez, de pozitív hatással van szervezetünk szív- és vérkeringési rendszerére is.