MagyarEnglishEspañolFrançaisDeutsch

Képtár

Almával töltött rántott sajt

Almával töltött rántott sajt

Publikált: 19/09/2012

» Gasztronómia

HOZZÁVALÓK:

40 dkg trappista sajt
2 db savanykás alma
1 db tojás
2 db tojás
liszt 
zsemlemorzsa 
olaj

 

ELKÉSZÍTÉSE:

Az almákat meghámozzuk, a magházat kivágjuk és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
A sajtot fölszeleteljük és az almakarikákhoz hasonló nagyságú korongokat szúrunk ki belőle.
A tojást felverjük és 2-2 sajtkorong közé egy tojással megkent almaszeletet illesztünk.
Lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába bundázzuk, majd forró olajban mindkét oldalát aranysárgára sütjük.
Az olajból kiemelve lecsöpögtetve, forrón tálaljuk.

 

Értékelés