Képtár
A Mészáros Pince lett Az Év Pincészete
Publikált: 12/11/2013 közzétette: turizmus.com
» Borok és borszőlők
» Borutak
» Borvidékek
» Gasztronómia
» Hírek a bor világából
A hazai borász szakma vezetői 2002-ben alapították Az év pincészete címet. A kitüntető elismerés mindig egy olyan bortermelő gazdasági társaság kollektív teljesítményét díjazza, amely itthon és külföldön a magyar bor, a borkultúra és a kulturált borfogyasztás széles körű népszerűsítéséért eredményesen tevékenykedik..
A Mészáros Borház szívügyének tekinti a kadarka és kékfrankos fajták népszerűsítését.12 hektáron termesztenek kadarkát és saját kadarka klónnal is rendelkeznek. A szőlőtermesztés és borkészítés hagyománya évszázadok óta apáról-fiúra száll a családban.
A borászatban a tradíció és a modern eszközrendszer harmonikusan egészíti ki egymást. A szőlő feldolgozásban, borkészítésben a két és fél évszázados pince és a modern borászati részleg jól megférnek egymás mellett.
A család 90 hektár szőlőültetvénnyel rendelkezik, melynek nagy része kékszőlő, kisebbik része a fehér.