MagyarEnglishEspañolFrançaisDeutsch

Képtár

Grillezett sajt

Grillezett sajt

Publikált: 19/09/2012

» Gasztronómia

Hozzávalók

- grillezésre alkalmas sajt
- kiegészítők: dió, lila hagyma, grillezett paradicsom vagy akármilyen zöldség, kakukkfű a tetejére
Elkészítés

Grillezzük meg a sajtot, és tálaljuk hozzá a hozzávalókat.

 

Sajtgrillezés

 

Nem minden sajt alkalmas a grillezésre. A már "nyersen" is lágy sajtok például nem jók, mert szétfolynak és nem tudjuk utána kiszedni a grillezőből, ott fog fortyogni és mi csak nézzük-nézzük, de nem ehetünk belőle.
Vannak kifejezetten grillezésre való sajtok. Ezeknek a külseje leginkább kemény s grillezéskor csak a belseje folyósodik meg, ugyanis ezeknek a sajtoknak eléggé gumiszerű állaguk van, alacsony a zsírtartalmuk és a nedvességtartalmuk se túl magas – pontosan ezért lehet grillezni, nem olvadnak el, és nem is folynak szét.
Ami nagyon fontos, hogy mindig lapos fordító kanállal fordítsuk meg a sajtot, mert ha valahol kiszakad, akkor szétfolyik a belseje.
Sajtot grillezni onnantól kezdve, hogy meg van a grill sajt, nem nehéz. Rátesszük vagy a grillrácsra, vagy a gáztűzhelyen használható grillező tepsibe, vagy süthetjük sima aljú serpenyőben is, amit kicsit olajozzunk ki előtte. Oldalanként kb. 2-3 percet kell sütni ezeket a sajtokat és már kész is van.
Lehet fogyasztani önmagában néhány zöldséggel, vagy szintén grillezett zöldségekkel, esetleg fokhagymás pirítóssal, vagy salátához kísérőnek, de a lehetőségeknek csak a fantázia szab határt.

Értékelés