MagyarEnglishEspañolFrançaisDeutsch

Képtár

Etyeki borút

Etyeki borút

Publikált: 15/09/2012 közzétette: Forrás: etyekiborut.hu

» Borutak


AJÁNLOTT BORTÚRÁK

A gasztronómia útján
A gasztronómiai élvezetek sorát Etyeken, az Újhegyen kezdjük. A Gutwein Pincében megkóstoljuk Árpás Laci híres sonkáit. Túránkat az Újhegy, Szépvölgy vagy Öreghegy egyik pincéjében folytatjuk. A borkóstoló után betérünk az Etyek Vendégfogadóba. Az itt szervírozott ebéd elfogyasztása után a Kecskegödör vagy a Körpince egyik pincéjében bort, majd az Etyeki Czimeres Pálinkaházban gyümölcs pálinkákat kóstolunk. Ha úgy döntünk, hogy a program után nem ülünk autóba, aludjunk egyet a község egyik panziójában. Ez esetben érdemes a napot egy könnyű vacsorával zárni.

Etyeki túra (múlt és jelen)
Kirándulásunkat az Etyeki Németek Egyesülete helytörténeti kiállításának megtekintésével kezdjük. A sváb kultúra megismerése után az 1800-as években épült pincesorokat (Körpince, Kecskegödör) tekintjük meg. Borkóstoláson veszünk részt a Mester utca, a Biai úti borház vagy a Sóskúti úti pincék egyikében. Tradícionális ételeket fogyasztunk az Etyek Vendégfogadóban. Ebéd után meglátogatjuk Etyek nevezetességeit: Magyar-kút, Kálvária domb stb. Délután egy öreghegyi vagy újhegyi pincében bort kóstolunk.

Ízelítő a borvidékből
Tökön a régi pincesor megtekintése után borkóstolóval kezdjük túránkat. A borkóstoló után a Zsámbéki Romtemplom és Lámpamúzeum megtekintését ajánljuk. Felcsúton az André Kecske-sajt-farmon folytatjuk túránkat. Az ízletes kecskesajt kóstoló után az Alcsútdobozi Arborétumban teszünk egy sétát. A séta után Etyeken ebédelünk, majd tovább folytatjuk túránkat, bort kóstolunk az etyeki pincékben. Túránkat Pátyon fejezzük be, egy kellemes sétát teszünk és bort kóstolunk a Pincehegyen.




MEGKÖZELÍTHETŐSÉG

Megközelíthetőség autóval
Budapestről az M1-en Biatorbágy leágazásig, majd az 1-es főúton a biatorbágyi körforgalomig autózunk. A községen áthaladva Etyek felé vesszük az irányt. Innen már csak 6 km és Etyeken vagyunk!

Etyeken továbbhaladva Alcsútot érintve Felcsútra érkezünk.

Amennyiben a biatorbágyi körforgalomban Biatorbágyra kanyarodunk, de a Viadukt előtt rögtön jobbra vesszük az irányt, néhány kilométert utazva Pátyra érkezünk.

Tököt legkönnyebben az 1-es főúton továbbhaladva, a Zsámbéki leágazás felé, Zsámbékon keresztül érjük el.

Bicske szintén az 1-es főúton közelíthető meg. Bicske leágazásig kell autózni.

Megközelíthetőség autóbusszal



Budapest Etele tér állomásról menetrendszerinti Volánbusz járatok indulnak Etyekre. Felcsútra és Bicskére a Népligettől és a Széna térről, Tökre és Pátyra a Széna térről lehet eljutni a Volánbusz járataival.

 

 

Értékelés