MagyarEnglishEspañolFrançaisDeutsch

Képtár

Hagymás burgonyalepény

Hagymás burgonyalepény

Publikált: 19/09/2012

» Gasztronómia

HOZZÁVALÓK: 

60 dkg burgonya

4 fej vöröshagyma

1 db tojás

20 dkg finomliszt

őrölt fekete bors

olaj



ELKÉSZÍTÉSE: 

A burgonyát héjában, enyhén sós vízben megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen áttörjük.

Hagymánkat finomra vágjuk, kis lángon megpároljuk.

Ha kihűlt, a burgonyával és a tojással összedolgozzuk, megsózzuk, megborsozzuk, és annyi liszttel, amennyit felvesz, összegyúrjuk.

Fogjuk a gyúrótáblát, meglisztezzük, a tésztát 6-7 cm átmérőjű rúddá sodorjuk, és 1 cm vastagon felszeletelve kisebb lepényeket formázunk belőle.

Kevés olajon, kedvenc teflonserpenyőnkben mindkét oldalán pirosra sütjük.

Kínáljuk savanyúsággal, de tálalhatjuk tejföllel meglocsolva, reszelt sajttal behintve is.

Nem hiányzohat mellőle a bor sem :)

Értékelés