Képtár
Hagymás burgonyalepény
Publikált: 19/09/2012
HOZZÁVALÓK:
60 dkg burgonya
4 fej vöröshagyma
1 db tojás
20 dkg finomliszt
őrölt fekete bors
só
olaj
ELKÉSZÍTÉSE:
A burgonyát héjában, enyhén sós vízben megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen áttörjük.
Hagymánkat finomra vágjuk, kis lángon megpároljuk.
Ha kihűlt, a burgonyával és a tojással összedolgozzuk, megsózzuk, megborsozzuk, és annyi liszttel, amennyit felvesz, összegyúrjuk.
Fogjuk a gyúrótáblát, meglisztezzük, a tésztát 6-7 cm átmérőjű rúddá sodorjuk, és 1 cm vastagon felszeletelve kisebb lepényeket formázunk belőle.
Kevés olajon, kedvenc teflonserpenyőnkben mindkét oldalán pirosra sütjük.
Kínáljuk savanyúsággal, de tálalhatjuk tejföllel meglocsolva, reszelt sajttal behintve is.
Nem hiányzohat mellőle a bor sem :)