MagyarEnglishEspañolFrançaisDeutsch

Képtár

Röszti burgonya deluxe

Röszti burgonya deluxe

Publikált: 19/09/2012

» Gasztronómia

HOZZÁVALÓK:

1 kg burgonya

10 dkg vaj

szeletelt bacon szalonna

szeletelt ementáli sajt

petrezselyemzöld

 

ELKÉSZÍTÉSE:

A burgonyát héjában megfőzzük, és még langyosan meghámozzuk, majd lereszeljük, és megsózzuk.

Serpenyőben vajat hevítünk, és a masszából lepénykéket formázva, falapáttal kissé lenyomkodva, egyszer fordítva, lassú tűzön aranybarnára sütjük.

A kész rösztik tetejére szalonnaszeleteket teszünk, lefedjük a sajtszeletekkel, és forró sütőben addig sütjük, míg az ementáli megolvad a tetején.

Hintsük meg finomra vágott petrezselyemzölddel, és forrón tálaljuk.

Értékelés