MagyarEnglishEspañolFrançaisDeutsch

Képtár

Ír szalonnás pite

Ír szalonnás pite

Publikált: 19/09/2012

» Gasztronómia

HOZZÁVALÓK: 

1 kg burgonya

2 evőkanál kömény

8 dkg vaj

20 dkg liszt

6 evőkanál kefir

10 dkg sajt

15 dkg kolozsvári szalonna

kakukkfű

 

ELKÉSZÍTÉSE:

A burgonyát héjastól feltesszük főni, beleszórjuk a köménymagot, lefedjük, és közepes lángon megfőzzük.

Megtisztítjuk, még melegen burgonyanyomón áttörjük, és összegyúrjuk a vajjal, a liszttel, és a kefirrel.

Sózzuk, és hozzáadjuk a kis kockákra vágott sajtot, összegyúrjuk.

Gyúródeszkára tesszük, kis lisztet hintünk rá, és a burgonyás tésztából körülbelül 30 cm hosszú hengert formálunk, 16 darabra vágjuk, majd 1 cm vastag lepénnyé lapítjuk.

Megszórjuk a felkockázott szalonnával, majd a kakukkfűvel.

200 fokos sütőben fél óra alatt készre sütjük.

Értékelés