Képtár
Mártogatós sajtnyárs
Publikált: 19/09/2012
HOZZÁVALÓK:
30 dkg trappista sajt
15 dkg főtt sonka
4 kifli
2 tojás
2 púpozott evőkanál liszt
1,5 dl majonéz
2 dl tejföl
1 evőkanál porcukor
1 dl fehérbor
fél citrom leve
2 evőkanál apróra vágott csemegeuborka
2 evőkanál finomra vágott metélőhagyma
olaj
ELKÉSZÍTÉSE:
Mártás:
Keverőtálat veszünk elő, beleöntjük a tejfölt, a majonézt, a porcukrot, a fehérbort, a citrom levét, és simára keverjük.
Hozzáadjuk az uborkát és a hagymát, összekeverjük, és behűtjük.
Sajtnyárs:
A kiflit felkarikázzuk, a sajtot és a sonkát közepesen vastag szeletekre vágjuk.
Kis pogácsaszaggatóval formákat szúrunk belőle, majd egymással váltogatva négy nyársra húzzuk.
A tojást a liszttel felverjük, benne megmártjuk nyársainkat, majd bő, forró olajban hirtelen megsütjük.
A mártogatót előhűtött üvegtálkába öntjük, és tálaljuk.