MagyarEnglishEspañolFrançaisDeutsch

Képtár

Mártogatós sajtnyárs

Mártogatós sajtnyárs

Publikált: 19/09/2012

» Gasztronómia

HOZZÁVALÓK:

30 dkg trappista sajt

15 dkg főtt sonka

4 kifli

2 tojás

2 púpozott evőkanál liszt

1,5 dl majonéz

2 dl tejföl

1 evőkanál porcukor

1 dl fehérbor

fél citrom leve

2 evőkanál apróra vágott csemegeuborka

2 evőkanál finomra vágott metélőhagyma

olaj

 

 

ELKÉSZÍTÉSE:

 

Mártás:

Keverőtálat veszünk elő, beleöntjük a tejfölt, a majonézt, a porcukrot, a fehérbort, a citrom levét, és simára keverjük.

Hozzáadjuk az uborkát és a hagymát, összekeverjük, és behűtjük.

Sajtnyárs:

A kiflit felkarikázzuk, a sajtot és a sonkát közepesen vastag szeletekre vágjuk.

Kis pogácsaszaggatóval formákat szúrunk belőle, majd egymással váltogatva négy nyársra húzzuk.

A tojást a liszttel felverjük, benne megmártjuk nyársainkat, majd bő, forró olajban hirtelen megsütjük.

A mártogatót előhűtött üvegtálkába öntjük, és tálaljuk.

 

Értékelés