MagyarEnglishEspañolFrançaisDeutsch

Képtár

Húsgolyók sörtésztában

Húsgolyók sörtésztában

Publikált: 19/09/2012

» Gasztronómia

HOZZÁVALÓK: 

50 dkg vegyes darált hús

1 száraz zsemle

3 tojás

2,5 dl világos sör

10 dkg liszt

1 evőkanál mustár

bors

kakukkfű

őrölt piros paprika

cukor

olaj



ELKÉSZÍTÉSE : Elővesszük egy keverőtálat, beletesszük a darált húst, összekeverjük a beáztatott és kinyomkodott zsemlével, tojással, mustárral, kakukkfűvel, sóval, borssal, és piros paprikával.

Jól összedolgozzuk, és egy kicsit pihentetjük.

A két tojást egy tálban felverjük, és a cukorral, a liszttel, csipetnyi sóval, a sörrel kikeverve elkészítjük a sörtésztát.

A húsmasszából kis golyókat formálunk (kb. 20 db lesz), kedvenc serpenyőnkben olajat hevítünk, a golyókat egy megfelelő hosszúságú hegyes hurkapálca segítségével megmártjuk a sörtésztában, majd beletesszük a forró zsiradékba.

Megforgatjuk, és aranybarnára sütjük. 

Tálaljuk frissen-forrón, salátalevélre fektetve.

Értékelés