Képtár
Húsgolyók sörtésztában
Publikált: 19/09/2012
HOZZÁVALÓK:
50 dkg vegyes darált hús
1 száraz zsemle
3 tojás
2,5 dl világos sör
10 dkg liszt
1 evőkanál mustár
só
bors
kakukkfű
őrölt piros paprika
cukor
olaj
ELKÉSZÍTÉSE : Elővesszük egy keverőtálat, beletesszük a darált húst, összekeverjük a beáztatott és kinyomkodott zsemlével, tojással, mustárral, kakukkfűvel, sóval, borssal, és piros paprikával.
Jól összedolgozzuk, és egy kicsit pihentetjük.
A két tojást egy tálban felverjük, és a cukorral, a liszttel, csipetnyi sóval, a sörrel kikeverve elkészítjük a sörtésztát.
A húsmasszából kis golyókat formálunk (kb. 20 db lesz), kedvenc serpenyőnkben olajat hevítünk, a golyókat egy megfelelő hosszúságú hegyes hurkapálca segítségével megmártjuk a sörtésztában, majd beletesszük a forró zsiradékba.
Megforgatjuk, és aranybarnára sütjük.
Tálaljuk frissen-forrón, salátalevélre fektetve.