MagyarEnglishEspañolFrançaisDeutsch

Képtár

Befejeződött az 1,5 milliárdos fejlesztés a Varga Pincészetnél!

Befejeződött az 1,5 milliárdos fejlesztés a Varga Pincészetnél!

Publikált: 20/09/2012 közzétette: turizmus.com

» Hírek a bor világából

Befejeződött az 1,5 milliárdos fejlesztés a Varga Pincészetnél

2012.09.19. 16:29 | Turizmus Panoráma Bulletin

Pár hónapja fejeződött be a Varga Pincészetnél az EMVA nevű uniós fejlesztés, amely 50 százalékos vissza nem térítendő támogatásból, beruházási hitelből és saját erőből valósult meg. Ennek keretében korszerűsítették a szőlőfeldolgozást, belső úthálózatot fejlesztettek és bővítették a tároló kapacitást.

 

Alig, hogy véget ért az 1,5 milliárd forint értékű nagyberuházás, máris kezdődik egy újabb borászati technológiai fejlesztés, ehhez 40 százalékban az Európai Mezőgazdasági Garancia Alap finanszírozásával létrehozott Nemzeti Borítékból kaptunk támogatást - tájékoztatott Varga Péter, az évi 12 milliónyi palackot előállító nagygazdaság tulajdonos-ügyvezetője.
Bár sok szőlősgazdánál az idén jelentős terméscsökkenés tapasztalható, a szóban forgó pincészetnél kevésbé érződik az idei téli és tavaszi fagykár, valamint az aszály hatása, mert többnyire olyan területeken vannak birtokaik, amelyek az idén szerencsésen kivédték az időjárás szeszélyeit.
Az idei borfesztiválon megint ők voltak a legfürgébbek az év első borával: a friss Csabagyöngye igazi újbor, ilyenkor kell kortyolgatni, kitűnően illik a salátákhoz, a csirkés és halas fogásokhoz is, de aperitifként is kellemes ital. Újdonság a Gyöngyöző, amely egy harmonikus rozé, kissé prosecco jellegű, gyümölcsös aromájú, nőies koccintanivaló.

Értékelés