MagyarEnglishEspañolFrançaisDeutsch

Elrejt Kategóriák

Kategóriák

Borok és borszőlők

Keresési eredményekRSS feliratkozás


Keresési eredmények ebben a kategóriában: Borok és borszőlők

előző oldal | Találat 29 tétel | Oldal 2 of 3 oldal | következő oldal

Ugrás:
Rendezés:

Június 8-9-én, a Borvidékek Hétvégéjén megtelik a Monori Pincefalu a hazai és a környékbeli országok borvidékeinek borászaival, ételeiket bemutató éttermekkel, zenészekkel, táncosokkal, amatőr színjátszókkal, kézművesekkel.

Négy arany, öt ezüst és kilenc bronzérmet szereztek az egri pincészetek a bordeaux-i, nem hivatalos borvilágbajnokságon.

Igaz, a Móri Borvidék legnagyobb borünnepe az őszi Móri Bornapok, de most tavasszal, április 26-27-én is érdemes ellátogatni Mórra.

A Nemzeti Bormarketing Program keretében elkészült a magyar borok egységes megjelenésének keretet biztosító új arculat, melynek használatát a Magyar Turizmus Zrt. a magyar borok népszerűsítésére ingyenesen biztosítja.

Közép-európai borversenyt és borkóstolót rendeznek a hétvégén Villányban. Középpontban a portugieser.

A legjobb boroknak járó nagy aranyérem elismerést szerezte meg az egri Gajdos Pincészet 2009-es Cabernet Franc Selection bora a világ első számú bioborversenyén, a németországi Mundus Vinin, a díjat szerdán adták át Nürnbergben.

Több mint 150 magyar és külföldi pincészet mintegy 500 bora kóstolható szombaton a 4. Borjour Magnumon; a Millenáris parkba költözött rendezvény idén kiemelt figyelmet fordít az egyik legelismertebb magyar szőlőfajta, a furmint népszerűsítésére.

Pezsgők

Publikált: 14/09/2012 itt: Borok és borszőlők

Pezsgők

A pezsgő a bornak az a fajtája, melynél a bor második érése a palackban megy végbe. Az alapbort (franciául a cuvée) élesztővel és cukorral (tirage likőrrel) vegyítik, melynek hatására szénsavassá válik.

előző oldal | Találat 29 tétel | Oldal 2 of 3 oldal | következő oldal

Ugrás:
Rendezés: