Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /web/kszk/wineroutes.hu/www/article/print.php:95) in /web/kszk/wineroutes.hu/www/includes/views/view_article_detail_50.php on line 21

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /web/kszk/wineroutes.hu/www/article/print.php:95) in /web/kszk/wineroutes.hu/www/includes/views/view_article_detail_50.php on line 21

Képtár

A Soproni borvidéken mennyiségre is jó az idei termés!

A Soproni borvidéken mennyiségre is jó az idei termés!

Publikált: 13/09/2012 közzétette: turizmus.com Panoráma Buletin

» Hírek a bor világából

Mennyiségre és minőségre is jónak ítélik az idei szőlőtermést a soproni borvidék gazdái – közölte Taschner István hegybíró az MTI érdeklődésére. Kifejtette: más tájaktól eltérően a soproni borvidéken nem az aszály, hanem a nyáron érkezett jég sújtotta a termést. Kőszeg környékének 400 hektár szőlője ezt megúszta, de a két soproni hegyközség 1.450 hektárjából 250-300 hektárnyi szőlőterületet ért jégverés, amely az érintett területeken a termés negyedét-ötödét vitte el – közölte a hegybíró.

 Taschner István elmondta: a napokban végeztek a gazdák az állomány mintegy 30 százalékát adó fehérszőlők szüretével, ugyanakkor elkezdődött a kékszőlők szedése, ami várhatóan a hónap végére befejeződik, a csúcs szeptember huszadika után várható. 
A korábbi években megszokott 17-tel szemben – a korábbi szüretnek is köszönhetően - most 18 fokos a must, ami jó minőséget ígér.
A hegybíró közölte: jelenleg keresleti piaca van a soproni borszőlőnek, amit az is mutat, hogy a korábbi, 100 forint körüli felvásárlási árat gyorsan sikerült 110 forintra, a cabernet, a merlot és a pinot noir alapanyaga esetében 120 forintra növelni.

Értékelés